Ziua 2 la AFF 2016: evenimente cinematografice de top, muzică live și o întâlnire cu Cristi PuiuAstra Film Festival 2016 continuă marți, 18 octombrie, cu o serie de evenimente cinematografice de top, întâlniri cu mari cineaști, programe speciale și spectacole de muzică live.

O capodoperă a cinemaului documentar, The Pearl Button / Nasturele de sidef în regia lui Patricio Guzman, distinsă cu Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, va fi proiectată la Sala Auditorium a ULBS de la ora 22:30. Filmul plonjează în apele tulburi ale dictaturii lui Pinochet, pe urmele ultimilor locuitori ai Țării de Foc.

Întâlnire cu Cristi Puiu

Regizorul Cristi Puiu, ”una dintre cele mai diferite și mai fascinante voci ale cinematografiei din secolul al XXI-lea” (publicația Sight & Sound editată de British Film Institute), membru în juriul AFF 2016 și autorul filmului care a deschis cea de-a 23-a ediție a festivalului, se va întâlni cu publicul de la ora 18:00 la Salut Bistro (str. Cetății 13).

Aromânii

Trei filme și un concert live invită publicul AFF 2016 să facă o incursiune în fabuloasa istorie a poporului aromân, marți, 18 octombrie, începând cu ora 17:00, la Sala Thalia. Aromânii, popor vechi de mai bine de 2.000 de ani, au cunoscut vremuri de glorie care s-au încheiat demult, lăsând în urmă comunități nu prea mari, răspândite prin toți Balcanii. Despre istoria și limba lor se știu mai puține decât despre oricare dintre popoarele Europei.

Aromânii, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos… și Frații Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi au ca punct comun povestea fraților Manakia, pe care unii îi numesc Frații Lumière ai Balcanilor. Torna, torna, fratre! chestionează cât din identitatea și cultura armână s-a mai păstrat în zilele noastre. Fiecare proiecție va fi urmată de sesiuni de Q&A la care vor participa regizorii celor trei filme: Toma Enache, Eliza Zdru și Marian Voicu. Publicul are ocazia de a descoperi spiritul aromânesc și prin muzică, printr-un concert de muzică aromânească și o reprezentație live Mara & Band, programate de la ora 22:00.

VEZI GRATIS ONLINE Ziua 2 la AFF 2016: evenimente cinematografice de top, muzică live și o întâlnire cu Cristi Puiu - Filme si seriale online subtitrate cu subtitrare in romana PREMIERA, ULTIMUL FILM, EPISOD, SERIAL, SUBTITRAT IN ROMANA, FARA RECLAME SI FARA INTRERUPERE.