Trăieşte clipa: cum să te bucuri de prezent
Cinema-ul bollywoodian, în continuare considerat răţuşca nu urâtă, ci foarte colorată, dar uşor de ignorat, a cinema-ului mondial, abordează adesea teme ce ţin de romantism, familie, afecţiune, încredere. Sunt teme strâns legate de cămin, de o vatră fizică şi psihologică în preajma căreia ne simţim compleţi, în pace cu restul lumii şi cu noi înşine. Este o temă explorată inedit şi în Baar Baar Dekho/Trăieşte clipa, cel mai nou film bollywoodian lansat pe ecranele din România şi care, dacă-i accepţi durata şi convenţiile, îţi poate da o lecţie de viaţă pentru viitor.

În centrul atenţiei sunt Jai (Sidharth Malhotra, cel mai pe val „frumuşel” al Bollywood-ului) şi Diya (interpretată de mai celebra Katrina Kaif), doi tineri pe cale de a se căsători. Dacă povestea lor începe clasic, cu o prietenie veche încă din copilărie, viitorul le va rezerva surprize: Jai e un matematician rezervat în relaţiile cu cei din jur, în timp ce Diya, o pictoriţă la începutul carierei, este plină de viaţă şi mereu pusă pe şotii. O răzvrătire a lui Jai împotriva unui viitor în care tânărul simte că nu are niciun control va provoca o ruptură cu deznodământ cinematografic surprinzător.

Intenţia regizoarei şi scenaristei debutante Nitya Mehra este evidentă: alăturarea a două firi foarte diferite şi studierea, în acest laborator sentimental, a profunzimilor inimii şi a dificultăţilor vieţii conjugale. Rezultatul se va dovedi emoţionant, iar metoda îi poate uimi mai ales pe cei nefamiliarizaţi cu direcţiile recent explorate de filmele bollywoodiene: Trăieşte clipa are şi aspecte SF, pentru că destinul îl aruncă pe Jai în mai multe perioade din viitor, filmul cheltuind o parte din buget pentru a explora aceste perioade şi aspectul societăţii de atunci. O parte relevantă din acţiune are loc în anul 2047, de exemplu.

VEZI GRATIS ONLINE Trăieşte clipa: cum să te bucuri de prezent - Filme si seriale online subtitrate cu subtitrare in romana PREMIERA, ULTIMUL FILM, EPISOD, SERIAL, SUBTITRAT IN ROMANA, FARA RECLAME SI FARA INTRERUPERE.