Mii de bucureșteni și-au petrecut weekend-ul la filme de CannesProiecții sold out, săli arhipline și discuții prelungite cu invitații speciali – a șaptea ediție a Les Films de Cannes à Bucarest a avut un debut spectaculos în cele patru săli în care se desfășoară anul acesta, CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României. Până în prezent, s-au vândut peste 10.000 de bilete pe Eventbook.ro, mare parte dintre ele în avans. Săptămâna continuă în forță, cu Alain Guiraudie invitat special al primelor două zile.

În aplauzele publicului, regizoarea Maren Ade a urcat împreună cu producătoarea Ada Solomon și membri ai echipei filmului Toni Erdmann pe scena CinemaPRO, la deschiderea festivalului, pe 14 octombrie, o seară cu covor roșu și peste 500 de invitați. În week-end, artista Mania Akbari a avut discuții prelungite cu publicul despre opera regretatului regizor iranian Abbas Kiarostami, cu care a colaborat în anii 2000, sălile de cinema fiind pline la Ten (2002) sau Le Goût de la cerise (1997) proiectate în secțiunea Tribut Abbas Kiarostami. Regizorul finlandez Juho Kuosmanen și-a prezentat duminică seara filmul care i-a adus Premiul secțiunii Un Certain Regard la Cannes, The Happiest Day in the Life of Olli Mäki, propus de Finlanda la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, iar actorul Lucas Prisor a introdus filmul Elle. Sălile de cinema au fost neîncăpătoare la filme ca Juste la fin du monde (r. Xavier Dolan) sau American Honey (r. Andrea Arnold), proiecțiile fiind sold out.

După ce, în week-end, și-a prezentat filmul la prima ediție a festivalului de la Cluj-Napoca, Alain Guiraudie sosește astăzi la București, pentru o întâlnire cu publicul la premiera controversatului Rester vertical, luni, 17 octombrie, de la 21.00, la Cinema Elvire Popesco. O a doua discuție cu spectatorii va avea loc pe 18 octombrie, după proiecția filmului L’Inconnu du lac, de la 18.30, la același cinematograf. Provocatorul cineast francez va susține și un masterclass cu intrare liberă marți, 18 octombrie, ora 11.00, la Sala de cinema a UNATC (str. Matei Voievod 75-77). Discuția va fi moderată de influentul critic de film și autor de cărți de cinema Pascal Mérigeau (Nouvel Observateur).

VEZI GRATIS ONLINE Mii de bucureșteni și-au petrecut weekend-ul la filme de Cannes - Filme si seriale online subtitrate cu subtitrare in romana PREMIERA, ULTIMUL FILM, EPISOD, SERIAL, SUBTITRAT IN ROMANA, FARA RECLAME SI FARA INTRERUPERE.