Filme incredibile pentru toate vârstele, la Astra Film Festival 2016!Astra Film Junior aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice. Ediția din 2016 și-a ersificat oferta de filme și și-a extins platforma educațională în afara festivalului, de la cursuri de pregătire a cadrelor didactice, la ateliere dedicate inițierii elevilor în producția propriilor filme și proiecții speciale în licee din Sibiu.

Documentar premiat la Oscar și filme full-dome în programul AF Junior

Cel mai îndrăgit eveniment cinematografic dedicat elevilor și profesorilor din Sibiu, Astra Film Junior, a adus în acest an o mulțime de noutăți. Copiii experimentează pentru prima oară vizionarea de filme full-dome într-un cinematograf cu ecran în forma de cupolă, amplasat în Piața Mare din Sibiu. Trei filme au fost selectate în programul Astra Film Junior: Dorința de a zbura, o istorie a mașinilor zburătoare și a inventatorilor lor, Bătrânul înțelept cu ochi de stele, un basm despre importanța cunoașterii, și Noaptea cea mai lungă: Poveste de iarnă, o fabulă despre curaj, generozitate și renașterea naturii.

Programul dedicat elevilor cu vârsta 13+ este unul de top: Searching for Sugar Man / Pe urmele lui Sugar Man (regia Malik Bendjelloul) a câștigat în 2013 un premiu Oscar, iar filmele True Cost / Prețul plătit (regia Andrew Morgan), Down the Deep Dark Web / Fața ascunsă a internetului (regia Duki Dror și Tzachi Schiff) și Sonita (regia Rokhsareh Ghaem Maghami) ating puncte sensibile ale lumii de astăzi: secretele industriei vestimentare, zonele ascunse ale internetului sau povestea unei tinere afgane care visează să devină cântăreață de muzică rap.

Elevii cu vârsta 6+ vizionează o serie de documentare despre copii din Bhutan, Germania, Africa de Sud, SUA și România. Protagonistul filmului realizat în România este un băiat de 13 ani din Agârbiciu, un sat aflat în apropiere de Sibiu.

Sibiul văzut de liceeni

Astra Film Festival caută tinere voci ale comunității printre liceenii sibieni și le oferă șansa de a face primii pași în fascinanta industrie a filmului. În cadrul atelierului Sibiul văzut de liceeni, 10 adolescenți au participat la un training intensiv în care au deprins noțiuni despre tehnici de documentare, filmare și montare, iar finalitatea atelierului constă în expunerea filmelor în cadrul AFF, o ocazie unică de a-și vedea proiectate filmele într-un festival de talie internațională alături de nume legendare ale cinemaului documentar. Proiecțiile au loc duminică, 23 octombrie, de la ora 17:00 la Sala Thalia. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

VEZI GRATIS ONLINE Filme incredibile pentru toate vârstele, la Astra Film Festival 2016! - Filme si seriale online subtitrate cu subtitrare in romana PREMIERA, ULTIMUL FILM, EPISOD, SERIAL, SUBTITRAT IN ROMANA, FARA RECLAME SI FARA INTRERUPERE.